Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

éjaan, replaced: China → Cina (2), dipun → dipun
Perserikatan Bangsa-bangsa dipunadegaken ing [[San Francisco]] tanggal [[24 Oktober]] [[1945]] sasampunipun [[Konferensi Dumbarton Oaks]] ing [[Washington, DC]], nanging [[Sidang Umum PBB|Sidang Umum]] ingkang kapisan - dipunrawuhi wakil saking 51 nagari - nembé lumampah tanggal [[10 Januari]] [[1946]] (ing [[Church House]], [[London]]). Saking taun [[1919]] dumugi taun [[1946]], wonten satunggal organisasi ingkang mirip, naminipun [[Liga Bangsa-Bangsa]], ingkang saged kaanggep dados pendhahulunipun PBB.
 
Kawit kaadegaken ing San Francisco tanggal [[24 Oktober]] [[1945]] sakedhikipun 192 nagari dados [[anggota PBB]]. Sedaya nagari ingkang kagabung ing wadhah PBB nelakaken independensinipun piyambak-piyambak, kejawi [[Vatikan]] lan [[Takhta Suci]] sarta [[Républik ChinaCina]] ([[Taiwan]]) ingkang kagabung ing lebet wewengkon [[Tiongkok]] taun [[1971]].
 
Ngantos taun 2007 sampun wonten 192 nagari [[Anggota PBB|Anggota Perserikatan Bangsa-bangsa]]. Sekretaris Jenderal [[Ban Ki-moon]] saking [[Koréa Kidul]] ingkang sapunika njabat wiwit [[1 Januari]] [[2007]].
Sekawan saking gangsal badan kasebat dumunung wonten ing Markas PBB ing [[New York|New York City]]. Mahkamah Internasional dumunung ing [[Den Haag]], déné badan liyané manggon ing kantor PBB ing [[Jenewa]], [[Wina]], lan [[Nairobi]]. Institusi PBB sanèsipun sumebar ing saindhenging donya.
 
Basa resmi ing PBB wonten enem, ingkang dipunanggé wonten ing salebeting patemon antar pamaréntah lan dhokumèn, inggih punika [[Basa Arab]], [[Basa Cina|Basa Cinten]], [[Basa Inggris]], [[Basa Prancis]], [[Basa Rusia]], lan [[Basa Spanyol]],<ref name=langs /> sementawis Sekretariat nganggé kalih basa kerja, basa Inggris lan basa Prancis. Gangsal basa resmi kapilih nalika PBB dipunadegaken; basa Arab dipuntambahaken ing taun 1973. Pitedah èditorial PBB mratélakaken bilih standar basa Inggris ingkang dipunanggé wonten ing dhokumèn punika basa Inggris Britis kanthi éjaan Oxford (''Oxford spelling'') (en-gb-oed), lan standar tulisan Cinten ingkang dipunagem inggih punika aksara Cinten ingkang sampun dipunprasajakaken (''simplified Chinese character''). Aksara punika nggentos aksara Cinten tradhisional ing taun nalika wakil PBB saking Cinten dipun gentosdipungentos saking [[Républik ChinaCina]] (Taiwan) dhumateng [[Républik Rakyat Cina|RRC]].
 
Badan utami PBB wonten enem, inggih punika:
348.872

besutan