Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: menawi → manawi (5), Menawi → Manawi (2)
# Jumlah sel getih [[abang|abrit]] kirang.
 
MenawiManawi kados punika, anemia inggih punika pengandhapan jumlah sel getih abrit utawi kadar hemoglobin wonten ing lebete sel getih abrit kirang keranten wontenipun kesanesan wonten pendhamelan sel, pendharahan utawi gabungan kalihipun.
 
== Pembagian anemia ==
Anemia boten mawon dipuntepangi sebage kirang getih. Kedah dipunmangertos menawimanawi wonten pinten – pinten anemia, inggih punika :
a. Anemia keranten kirang zat besi (Fe).
b. Anemis keranten pendharahan,
g. Anemia sel ageng
h. Anemia perniosiosa keranten gangguan nyerapipun vitamin B12 akiba kirangipun asam lambung (anhydria)
i. Anemia wekdal lair (Kesanesan nyerapipun vitamin B12 wekdhal lair, menawimanawi kados punika asam lambung boten wonten gangguan)
j. Anemia keranten infeksi cacing dipilobotrium (kalih terganggu nyerapipun vitamin B12)
k. Anemia keranten gangguan nyerapipun vitamin B12 keranten wonten pepintenan kesanesan kados operasi nugel aken usus halus utawi akibatipun diare kronis (chronic tropical sprue)
Kanggem ngatasi anemia ingkang jelas penyebabipun, maringi Fe kirang berhasil, saderengipun penyebab dipunatasi.
Anemia ingkang boten terlalu abot (sedengan) biasanipun dipunsebab aken keranten pendharahan.
Preparat Fe biasanipun dipunparing wonten wujud garam (kados Ferrous sulfat, glukonat utawi fumarat) utawi wonten wujud gabungan kalih gula (sacharat) ingkang dipunparing per oral nanging perlu dipunpertimbangaken pemaringan obat maag (antasida) lan dhaharan ingkang ganggu nyerapipun preparat besi (Fe), menawimanawi penambahan vitamin C saged ningkat aken penyerapan Fe
Preparat Fe wonten ing wujud kapsul nyerapipun kirang sae, nanging kados punika pemaringan Fe per oral tebih lebih aman dipunbandhingaken kalih pemaringan secara suntikan. Pemaringan Fe suntikan biasanipun dipunparingi wonten ing penderita ingkang kirang toleransi menawimanawi dipunparingi per oral uatawi keranten penderita keicalan katah getih kados wonten ing congenital teleangiectasi hemorrhagic (kedadosan pelebaran pembuluh kapiler wekdhal lair)
Respons pemaringan zat besi nembe ketingal sasampunipun 7-10 dinten. Hal punika ketingal wonten ing preparat sel retikulosit (sel enem bakal dados sel getih abrit)
MenawiManawi kalih pemaringan Fe anemia boten saged dipunatasi punika pendharahan taksih teros berlangsung utawi wonten proses keganasan wonten ing lebet tubuh penderita.
2. Transfusi getih
Pengobatan anemia boten merlu aken transfusi. Transfusi dipunperlu aken menawimanawi penderita anemia sampun ngalami kesanesan jantung.
3. Pemaringan ATG (Anti Timosit Globulin)
Pemaringan ATG punika dipunlampahi kalih dosis 15 mg/Kg BB dipunlarut aken wonten toya garam fisiologis saking infus salami 4-6 jam wonten wekdhal 10 dinten berturut – turut.
348.872

besutan