Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

9 bèt wis dibusak, 1 taun kepungkur
→‎Biografi: éjaan, replaced: bagéan → pérangan
 
== Biografi ==
Gandhi lair [[2 Oktober]] [[1869]] ing nagari bagéanpraja [[Gujarat]] India. Sawetawis anggota keluarganipun nyambut damel wonten ing pamaréntahan. Wekdal nèm-nèman, Gandhi pindhah dhateng [[Inggris]] kanggé sinau bab [[ukum]]. Saksampunipun dados [[pengacara]], Gandhi késah dhateng [[Afrika Selatan]], satunggiling koloni Inggris, lan salami wonten ing mrika piyambakipun ngalami diskriminasi ras ingkang dipunwastani [[apartheid]]. Piyambakipun lajeng mutusaken badhé dados [[aktivis]] pulitik supados saged ngrobih ukum-ukum ingkang diskriminatif punika wau. Gandhi lajeng ngadegaken satunggiling obahan non-kakerasan.
 
Nalika wangsul dhateng India, piyambakipun mbiyantu prosès kamardikan India saking penjajahan Inggris; bab punika dados inspirasi kanggé rakyat ing koloni-koloni sanèsipun ndhèrèk berjuang supados pikantuk kamardikan lan mecah [[Kemaharajaan Karajan Manunggal]] lajeng ambangun [[Persemakmuran]].
347.212

besutan