Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

1 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: asmanipun → namanipun, estri → èstri
|tonyawards =
}}
'''Daniel Jacob Radcliffe''' ({{lahirmati|[[London]], [[Inggris]]|23|7|1989}}) inggih punika satunggalipun pemeran saking [[Inggris]] ingkang misuwur amargi maragakaken paraga [[Harry Potter]].<ref name="internet1"/><ref name="internet2">[http://www.jawaban.com/index.php/news/detail/id/91/news/110705150422/limit/0/ ''Inilah Masa Lalu Kelam Pemeran Harry Potter''] dipunundhuh tanggal 12 Juli 2011)</ref> Daniel punika putranipun Alan Radcliffe lan Marcia Gersham.<ref name="internet1"/> Panjenenganipun dados [[aktor]] ingkang dados aktor paling saé saking taun [[2003]] ngantos taun [[2006]].<ref name="internet1"/> Daniel sampun miwiti maragakaken paraga Harry Potter wiwit umuripun nembé 11 taun.<ref name="internet1"/> Karakter Harry Potter dipunakeni déning Daniel, memper kaliyan karakteripun piyambak ing saben dintenipun.<ref name="internet1"/> Daniel main [[filem]] Harry Potter kaliyan kalih kancanipun ingkang asmanipunnamanipun [[Rupert Grint]] ingkang maragakaken paraga [[Ron Weasley]] lan [[Emma Watson]] ingkang maragakaken paraga [[Hermione Granger]]. Wiwit Daniel main filem ing filem Harry Potter kathah ''fans'' ingkang reruntungan langsung dados fanatik dhateng Harry Potter mliginipun tiyang estrièstri. Daniel sampun mbintangi 7 filem Harry Potter, inggih punika, (1) ''Harry Potter and the Sorcerer's Stone'', (2) ''Harry Potter and the Chamber of Secret'', (3) ''Harry Potter and the prisoner of Azkaban'', (4) ''Harry Potter and the Goblet of Fire'', (5) ''Harry Potter and the Order of the Phoenix'', (6) ''Harry Potter And The Half-Blood Prince'', (7) ''Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1''.<ref name="internet1"/> Sapunika Daniel taksih nglaksanakaken karier pungkasan ing filem Harry Potter, inggih punika ''Harry Potter And The Deathly Hallows Part 2''. Amargi sampun main serial filem Harry Potter, Daniel dados rumaja ingkang paling sugih ing [[Inggris]].<ref name="internet1">[http://www.heatworld.com/Celeb-AZ/Daniel-Radcliffe/ '''Daniel Radcliffe'''] dipunundhuh tanggal 12 Juli 2011)</ref>
 
== Cathetan suku ==
348.872

besutan