Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

1 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: sanesipun → sanèsipun
 
Miturut cariyos ingkang kondhang wonten [[masarakat]], dipunmangertosi punapa patung kasebut dipunrusak watara taun 5 AD, nalika dipunpendet ugi dipunbekta [[Konstantinopel]], ananging wonten [[Konstantinopel]] patung kasebut kabakaran.<ref name="kajaiban"/>
Wonten cariyos sanesipunsanèsipun ingkang nyariosaken bab Patung punika, patung Zeus punika dipunrusak kaliyan kuilipun nalika taun 426 AD.<ref name="kajaiban"/>, dipunrusak ''aparat'' [[Romawi Theodosius II]].<ref name="kajaiban"/>
sumber sanès nyebataken manawi patung Zeus nate cobi dipunpendhet kaliyan [[Kaisar Romawi Caligula]].<ref name="comunity"/>
Nalika taun 522 kaliyan taun 551, wonten lindhu ingkang andadosaken ambrukan kuil kasebut kekubur ugi remuk luwih parah kemalih.<ref name="kajaiban"/>
348.872

besutan