Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

1 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: secara → kanthi, sanesipun → sanèsipun
1. Gagalipun sumsum balung
 
Anemia aplastik (gangguan pendamelan sel getih abrit dipunsertai gangguan pendamelan sel getih sanesipunsanèsipun) lan anemia aplastik sel getih abrit ingkang murni.
 
Risakipun sumsum balung kados wonten ing keganasipun, osteoporosis, lan myelo fibrosis (jaringan sumsum balung dipun-gantos jaringan fibrosis) kados wonten ing penyakit ginjal kronis lan defiensi [[vitamin]] D.
Anemia ingkang boten terlalu abot (sedengan) biasanipun dipunsebab aken keranten pendharahan.
Preparat Fe biasanipun dipunparing wonten wujud garam (kados Ferrous sulfat, glukonat utawi fumarat) utawi wonten wujud gabungan kalih gula (sacharat) ingkang dipunparing per oral nanging perlu dipunpertimbangaken pemaringan obat maag (antasida) lan dhaharan ingkang ganggu nyerapipun preparat besi (Fe), manawi penambahan vitamin C saged ningkat aken penyerapan Fe
Preparat Fe wonten ing wujud kapsul nyerapipun kirang saé, nanging kados punika pemaringan Fe per oral tebih lebih aman dipunbandhingaken kalih pemaringan secarakanthi suntikan. Pemaringan Fe suntikan biasanipun dipunparingi wonten ing penderita ingkang kirang toleransi manawi dipunparingi per oral uatawi keranten penderita keicalan kathah getih kados wonten ing congenital teleangiectasi hemorrhagic (kadadosan pelebaran pembuluh kapiler wekdhal lair)
Respons pemaringan zat besi nembé ketingal sasampunipun 7-10 dinten. Hal punika ketingal wonten ing preparat sel retikulosit (sel enem bakal dados sel getih abrit)
Manawi kalih pemaringan Fe anemia boten saged dipunatasi punika pendharahan taksih teros berlangsung utawi wonten prosès keganasan wonten ing lebet tubuh penderita.
348.872

besutan