Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

17 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: negari → nagari, nggadhahi → gadhah (2)
|footnotes =
}}
'''Mumbai''', kala rumiyin kasebat '''Bombay''', inggih punika ibukitha negari péranganpraja [[Maharashtra]], ing [[India]]. Kanthi pedunung watawis 13 yuta, Mumbai arupi kitha metropolis ingkang paling ageng ing India..<ref>{{cite web|url=http://world-gazetteer.com/wg.php?x=&men=gpro&lng=en&dat=32&geo=-104&srt=npan&col=aohdq&pt=c&va=&geo=392281282 |title= Mumbai: Population figures|work= World Gazetteer|accessdate=2007-08-17|archiveurl=http://web.archive.org/web/20070930201308/world-gazetteer.com/wg.php?x=&men=gpro&lng=en&dat=32&geo=-104&srt=npan&col=aohdq&pt=c&va=&geo=392281282|archivedate=2007-09-30}}</ref>
Dumunung wonten ing [[Konkan|Pesisir Kilèn]] India, Mumbai nggadhahigadhah pelabuhan alam ingkang lebet. Pelabuhan Mumbai nangani langkung setengah saking lalu lintas penumpang lan kargo India.<ref>Manorama Yearbook 2006</ref>
 
Mumbai minangka ibukitha komersial lan hiburan ing India, lan dados markasipun institusi finansial ingkang wigati, kados ta [[Reserve Bank of India]] (RBI), [[Bombay Stock Exchange]] (BSE), [[National Stock Exchange of India]] (NSE) lan perusahaan sanèsipun Mumbai narik migran saking sakindhenging India sabab kathahing kasempatan kerja, lan lumayan inggilipun [[standar gesang]] wonten ing India., nanging kathah-kathahipun lajeng dhawah dados golongan miskin <ref>[http://www.censusindia.net/results/slum/slum2.html Census india results (slums)]</ref>. Kitha Mumbai minangka pusat [[Film India]] lan [[indhustri televisi]], ingkang kondhang kanthi asma [[Bollywood]]. Mumbai ugi satunggiling kitha ingkang nggadhahigadhah [[Taman Nasional]] [[Borivali National Park|Sanjay Gandhi National Park]], ing salebetipun kitha.
 
== Ugi Pirsani ==
348.872

besutan