Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

2 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: geografi → géografi, geografis → géografis
{{artikel ing krama}}
'''Balkan''' inggih punika nami sajarah lan nami geografisgéografis kanggé nedahaken satunggiling [[subregion|tlatah]] ing [[Éropah Kidul-wétan]]. Tlatah punika wiyaripun antawis 550,000 km² kanthi padunung kinten-kinten of 55 yuta. Nami saking basa [[Greek language|Yunani]] kanggé tlatah ''Ujung Balkan '' inggih punika Ujung [[Haemus]] (Χερσόνησος του Αίμου, ''Chersónisos tou Aímou''). Tlatah punika mendhet nami saking [[Gunung Balkan]] ingkang mujur saking [[Bulgaria]] tengah dumugi tlatah [[Serbia]] wétan.
[[Gambar:Balkan peninsula line.jpg|thumb|right|Garis saking titik paling lèr Adriatic dumugi titik paling lèr Seganten Cemeng ( [[Black Sea]] )]]
[[Gambar:Balkans-ethnique.JPG|thumb|right|200px|Peta Etnik Balkan sebelum [[Perang Balkan I]].]]
{{Tlatah ing donya}}
 
[[Kategori:Rintisan mawa topik geografigéografi]]
[[Kategori:Artikel mawa basa krama]]
[[Kategori:Balkan| ]]
348.872

besutan