Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

1 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
→‎Géografi: éjaan, replaced: Geografi → Géografi
Tokyo sacara harafiah maknanipun "ibukitha wétan" wonten ing [[basa Jepang]], kosok balèn kaliyan ibukitha lami ingkang wonten ing kilèn, [[Kyoto]], ingkang dipunnamikaken "saikyo", utawi "ibukitha kilèn" ing [[abad ke-19]]. Ngantos taun [[1870-an]], Tokyo dipunwastani "[[Edo]]". Nalika punjer kekaisaran pindhah saking Kyoto dhateng Edo, naminipun lajeng dipun-gantos.
 
== GeografiGéografi ==
Prefektur Tokyo dipunpérang dados Dharatan dan kepulowan. Pérangan Dharatan dumunung wonten ing sisih kidul-kilèn [[Lempongan Tokyo]], watawis 90 km saking wétan ka kilèn, lan 25 km lèr ka kidul. Tokyo wewatesan kaliyan [[Prefektur Chiba]] ing sisih wétan, [[Prefektur Yamanashi]] ing kilèn, [[Prefektur Kanagawa]] ing kidul, lan [[Prefektur Saitama]] ing sisih lèr. Kepuloanipun arupi [[Kepulauan Izu]] lan [[Kepulauan Ogasawara]], manjang watawis 1.000 km ka [[Samudra Pasifik]].
 
348.872

besutan