Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: mesjid → masjid
 
Andalucia diwatesi, ing sisih lor déning [[Extremadura]] lan [[Castilla-La Mancha]]; ing sisih wétan déning [[Murcia]] lan [[Laut Mediterania]]; ing sisih kulon déning [[Portugal]] lan [[Samudra Atlantik]] (kidul-kulon); ing sisih kidul déning [[Segara Mediterania]] (kidul-wétan) lan [[Samudra Atlantik]] (kidul-kulon) kahubungaké déning [[Selat Gibraltar]] ing pucuk kidul kang misahaké [[Spanyol]] karo [[Maroko]]. Uga ing sisih kidul tlatah iki wewatesan karo [[Gibraltar]], koloni [[Karajan Manunggal]].
[[Gambar:Spain Andalusia Cordoba BW 2015-10-27 13-54-14.jpg|thumb|left|250px|mesjidmasjid ing Andalusia]]
Jeneng Andalusia asal saka jeneng [[basa Arab]] "Al Andalus", kang ngarujuk marang pérangan saka [[jazirah Iberia]] kang biyèn ana ing ngisor pamaréntahan [[Muslim]]. Sajarah Islam Spanyol bisa tinemu ing "gapura" [[al-Andalus]]. [[Tartessos]], kutha krajan Peradaban Tartessos kang biyèn agung lan kuwasa, dumunung ing Andalusia, lan kaloka sajeroning Alkitab kanthi jeneng Tarsus. Luwih akèh informasi bab wewengkon iki bisa tinemu sajeroning ''entri'' ''[[Hispania Baetica]]'', jeneng provinsi Romawi kang biyèn dumunung ing wewengkon iki.
 
348.872

besutan