Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

890 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
'''Duinkerken'''<ref>[http://www.sastra.org/koran-majalah-dan-jurnal/50-kajawen/1521-kajawen-balai-pustaka-1939-01-1668] lan [http://www.sastra.org/koran-majalah-dan-jurnal/50-kajawen/1522-kajawen-balai-pustaka-1940-12-1669]</ref> ([[basa Prancis|Prancis]] ''Dunkerque'') iku sawijining kutha (''commune'') ing départemèn Nord ing Prancis lor. Dunungé ana sakiwa-tengené 10 kilomèter saka pawatesan [[Bèlgi]]. Cacahé padunung kutha iki ana 91.412 wong miturut cacah jiwa taun 2016.
 
==Étimologi lan basa sing dienggo==
[[File:FlemishinDunkirkdistrict.PNG|thumb|left|Évolusi basa ing Duinkerken]]
Jeneng Duinkerken iku basa Walanda dialèk Flam Kulon ''dun(e)'' 'gumuk wedhi' lan ''kerke'' 'gréja', sing bebarengan tegesé gréja ing gegumukan'.<ref>{{cite book|last1=Pul|first1=Paul Van|title=In Flanders Flooded Fields: Before Ypres There Was Yser|date=2007|publisher=Pen and Sword|isbn=978-1473814318|page=89|url=https://books.google.nl/books?id=u__RAwAAQBAJ&dq=Dunkirk+church+on+a+dune+flemish&hl=nl&source=gbs_navlinks_s|quote=The French name of Dunkerque in fact is derived from the Flemish Duinkerke, which means 'church in the dunes'!}}</ref> Nganti tengahé abad kaping 20, kutha iki dunungé ana ing Flandia Prancis; nganti dina iki dialèk Flam lokal saka basa Walanda isih kadhangkala bisa dirungokaké, nanging akèhé wong wis padha nganggo basa Prancis.
 
==Cathetan suku==