Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

1 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: generasi → génerasi
}}
'''Ferrari Enzo''' ya iku montor kang duwé 12 silinder mid-engine Berlinetta, jeneng pendiri perusahaane [[Enzo Ferrari]]. Dibangun ing taun 2002 nggunaake tèknologi Formula Siji, kaya awake serat karbon, F1-style tranmisi nggeser [[elektrohidrolik]], lan serat karbon sing dikuati karo [[Silicon Carbide]] (C / SiC) keramik komposit rem cakram. Uga nggunaake tèknologi sing ora inthok ning F1, kaya déné aerodinamis aktif, lan kontrol [[traksi]].<ref name="internet1"/> Sawisé downforce saka 775&nbsp;kg (£ 1.709) kegayuh ning 355,6&nbsp;km/jam (221&nbsp;mph) swiwi mburi diobahke karo [[komputer]] kanggo nahanake downforce.<ref name="internet1"/>
V12 Enzo ya iku sing sepisanan saka generasigénerasi anyar [[Ferrari]].<ref name="internet1"/> Iki didhasarkake ing arsitèktur V8 sing digawé ning [[Quattroporte]] adhik perusahaan [[Maserati]], nggunakake arsitèktur dhasar sing padha lan 104&nbsp;mm (4.1&nbsp;in) bore spasi. Désain iki arep nggantikake ning V12 lan V8, [[mesin]] sing ameh digunakake ning [[Ferrari]] kontemporer liyané.<ref name="internet1"/> [[F430 2005]] ya iku Ferrari keloro ning versi anyare utawa powerplant anyar.<ref name="internet1">[http://www.sportscarmarket.com/profiles/2006/January/Ferrari/index.html www.sportscarmarket.com](diundhuh 9 September 2011)</ref>
 
== Prodhuksi ==
348.872

besutan