Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: ningkat → mundhak (3)
* Nadi lemah lan énggal sanget.
* Hipotensi ortostatik (tekanan getih ngandhap wekdhal perubahanipun posisi saking linggih wonten ing ngadheg uatwi saking tileman wonten ing posisi linggih).
* Tekanan getih sekedhik ningkatmundhak kados akibatipun reflex penyempitanipun pembuluh getih alit (arteriol, lami – lami tekanan getih andhap sanget sampe ngakibat aken kepejahan).
 
== Pengobatan ==
Kanggem ngatasi anemia ingkang jelas penyebabipun, maringi Fe kirang berhasil, sadèrèngipun penyebab dipunatasi.
Anemia ingkang boten terlalu abot (sedengan) biasanipun dipunsebab aken keranten pendharahan.
Preparat Fe biasanipun dipunparing wonten wujud garam (kados Ferrous sulfat, glukonat utawi fumarat) utawi wonten wujud gabungan kalih gula (sacharat) ingkang dipunparing per oral nanging perlu dipunpertimbangaken pemaringan obat maag (antasida) lan dhaharan ingkang ganggu nyerapipun preparat besi (Fe), manawi penambahan vitamin C saged ningkatmundhak aken penyerapan Fe
Preparat Fe wonten ing wujud kapsul nyerapipun kirang saé, nanging kados punika pemaringan Fe per oral tebih lebih aman dipunbandhingaken kalih pemaringan kanthi suntikan. Pemaringan Fe suntikan biasanipun dipunparingi wonten ing penderita ingkang kirang toleransi manawi dipunparingi per oral uatawi keranten penderita keicalan kathah getih kados wonten ing congenital teleangiectasi hemorrhagic (kadadosan pelebaran pembuluh kapiler wekdhal lair)
Respons pemaringan zat besi nembé katingal sasampunipun 7-10 dinten. Hal punika katingal wonten ing preparat sel retikulosit (sel enem bakal dados sel getih abrit)
5. Pemaringan EPO (Erythropoetin)
Pemaringan EPO punika gadah kegunaan kanggem ngrangsang pendhamelan sel getih abrit.
Hormon androgen utawi kortikosteroid angsal dipuncobi kanggem ningkatmundhak aken pendhamelan sel getih abrit (erythropoietin) kalih nglindungi ancur aken sel getih abrit (hemolisis)
Hidroksi urea 500 mg/dinten utawi selang sedinten saged ngirangi pengagengan organ limpa hingga pengancuran sel getih abrit saged dipunbatesi.
 
348.872

besutan