Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

1 bèt wis ditambahake, 2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: padunungé → sing ndunungi, padunung → sing ndunungi
'''Kairo''', ing [[basa Arab]]: <big><big>"القاهرة"</big></big>, lan di[[alihaksara]]kaké kaya ''al-Qāhirah'', iku [[kutha krajan]] [[Mesir]].
 
Tlatah Kairo Raya nduwésing padunungndunungi kurang luwih 16 [[yuta]] jiwa..<ref>[http://www.demographia.com/db-worldua.pdf Demographia.com].</ref> Kairo iku kutha metropolitan kang paling akèh padunungésing ndunungi nomer 16 ing donya, lan paling akèh nomer siji ing [[Afrika]].<ref>[http://www.unu.edu/unupress/unupbooks/uu26ue/uu26ue0d.htm Tantangan tuwuhing padunung ing kutha Kairo].</ref> Kutha iki siji-sijiné kutha Afrika sing nduwé sistim [[metro]]. Déning warga lokal, kutha iki diarani ''Misr'' utawa ''Masr'', jeneng nagara iki.
 
Kutha Kairo tinemu taun [[969]] minangka tlatah Kalifah [[Fatimid]], lan kutha krajan ékonomi lan administratif kang sabeneré ya iku kutha ing sacedhaké: [[Fustat]]. Sawisé Fustat ambruk ing taun 1168/1169, kanggo nyegah supaya ora karebut déning para Satriya Perang Salib Kristen Éropah (''Crusaders''), kutha krajan administratif [[Mesir]] banjur dialihaké menyang Kairo nagnti saiki.
347.212

besutan