Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

13 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: padunungé → sing ndunungi, padunung → sing ndunungi (2)
|footnotes =
}}
'''Viètnam''' utawa resminé '''Républik Sosialis Viètnam''' iku sawijining nagara ing Asia [[Kidul-Wétan]] dharatan. [[Nagara]] iki ing sisih lor mawatesan karo [[Républik Rakyat Cina]], karo [[Laos|Laos (nagara)]] ing sisih [[lor-kulon]], karo [[Kamboja]] ing sisih kidul-kulon lan karo [[Segara Cina Kidul]] ing sisih [[kulon]]. Nagara iki duwé padunungsing ndunungi 85 yuta jiwa. Nagara iki sajatiné ciyut dawa mawa pasisir ing sisih kulon, jembaré 331.689 [[kilometer persegi|km<sup>2</sup>]]. Viètnam kutha krajané [[Hanoi]].
 
Ing [[taun]] [[2006]] nagara iki nduwé patuwuhan [[ékonomi]] sing dhuwur dhéwé ing Asia Kidul-Wétan. Patuwuhan GDP-né 8,17%.
== Démografi ==
=== Agama ===
Mayoritas padunungsing ndunungi Viètnam iku nganut [[agama]] [[Buda]] Mahayana (82%). Banjur kurang luwih 7% padunungésing ndunungi nganut agama [[Katulik]] [[Roma]]. Saliyané iku uga ana wong sing nganut agama [[Islam]], biyasané [[wong Campa|wong-wong Campa]].
 
== Uga delengen ==
348.872

besutan