Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

2 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: uap → uwab (2)
|Volume kang punjul campuran etanol karo banyu (kontraksi volume)
|Kalor pencampuran campuran etanol karo banyu
|Kesetimbangan uapuwab-cair campuran etanol karo banyu (kalebu uga [[azeotrop]])
|-
| style="width:33%;"|[[Gambar:Phase diagram ethanol water s l en.svg|275px]]
:[[etilena|C<sub>2</sub>H<sub>4</sub>]]<sub>(g)</sub> + [[air|H<sub>2</sub>O]]<sub>(g)</sub> → CH<sub>3</sub>CH<sub>2</sub>OH<sub>(l)</sub>.
 
Katalisa kang digunakaké padatan ya iku [[asam fosfat]]<ref name=r_and_c>{{cite book|author=Roberts, John D.; Caserio, Marjorie C.|year=1977|publisher=W. A. Benjamin, Inc|title=Basic Principles of Organic Chemistry|isbn=0-8053-8329-8}}</ref>. Katalis ini digunakan pertama kali untuk produksi skala besar etanol olèh [[Shell Oil Company]] pada taun 1947.<ref name="ECT4 820">{{cite encyclopedia |chapter=Ethanol |title=[[#Encyc_Chem|Encyclopedia of chemical technology]] |year=1991 |pages=82- |volume=9}}</ref> Reaksi iki dilakokaké kanthi tekanan uapuwab kang luwih ing suhu 300&nbsp;°C.
 
Prosès suwé kang tau digunakaké ing taun [[1930]] déning Union Carbide<ref name="ECT4 817">Lodgsdon, J.E. (1994). p. 817</ref> ya iku kanthi ngehidrasi etilena kanthi cara pra langsung lan ngreaksikaké karo [[asam sulfat]] pekat kanggo ngasilaké [[etil sulfat]]. Etil sulfat banjur di[[hidrolisis]] lan ngasilaké etanol:<ref name=s_and_h/>
348.872

besutan