Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

5 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: Kongres → Konggrès (2), paling gedhé → gedhé dhéwé
| Statuta Otonomi|| [[11 Januari]] [[1982]]
|-
| [[Cortes Generales|Perwakilan <br />parlemèn]]<br />&nbsp;– [[KongresKonggrès Spanyol|Kursi KongresKonggrès]]<br />&nbsp;– [[Senat Spanyol|Kursi Senat]]
| valign=bottom | &nbsp;62<br />&nbsp;8
|-
|}
 
'''Andalusia''' ([[basa Spanyol]]: ''Andalucía'') iku [[wewengkon otonomi ing Spanyol|komunitas otonomi]] [[Spanyol]]. Andalusia iku wewengkon otonomi kang paling padhet sing ndunungi lan kang kaloro paling gedhé dhéwé saka 17 wewengkon kang amangun Spanyol. Kutha krajané ya iku [[Sevilla]].
 
Andalucia diwatesi, ing sisih lor déning [[Extremadura]] lan [[Castilla-La Mancha]]; ing sisih wétan déning [[Murcia]] lan [[Laut Mediterania]]; ing sisih kulon déning [[Portugal]] lan [[Samudra Atlantik]] (kidul-kulon); ing sisih kidul déning [[Segara Mediterania]] (kidul-wétan) lan [[Samudra Atlantik]] (kidul-kulon) kahubungaké déning [[Selat Gibraltar]] ing pucuk kidul kang misahaké [[Spanyol]] karo [[Maroko]]. Uga ing sisih kidul tlatah iki wewatesan karo [[Gibraltar]], koloni [[Karajan Manunggal]].
348.872

besutan