Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

4 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: genus → génus, tua → tuwa, ningkataké → ngundhakaké, sajroné → sajeroning
Jeruk purut akèh urip ing pekarangan [[omah]] utawa ing [[kebon]].<ref name="internet3"/> Godhongé kalebu [[godhong]] majemuk kang nyirip lan duwé anakan godhong siji.<ref name="internet3"/>
 
Wujud godhongé bulat telur nganti lonjong, pangkal godhongé bunder utawa tumpul, pucuk godhongé lincip lan beringgit, dawané [[8]]-[[15]] [[cm]], ambané [[2]]-[[6]] [[cm]], godhongé [[lunyu]] lan ana bintil-bintil cilik kang wernané bening.<ref name="internet3"/> Godhong pérangan ndhuwur wernané [[ijo]] tuatuwa rada keling-keling, déné godhong pérangan ngisor wernané [[ijo]] [[nom]] utawa [[ijo]] rada [[kuning]], burem. Yèn diremes godhongé ambuné [[wangi]].<ref name="internet3"/>
 
Kembangé duwé wujud kaya [[bintang]], wernané [[putih]] rada [[abang]] utawa [[putih]] rada [[kuning]].<ref name="internet3"/> Jeruk purut bentuké bulat telur, kulité ijo ana kerut-kerutane, lan mrenthel-mrenthel.<ref name="internet3"/> Jeruk purut rasané [[kecut]] rada [[pait]], biyasané kanggo [[masak]], nggawé jajanan utawa [[manisan]].<ref name="internet3"/> [[Cangkok]] lan [[wiji]] dadi cara paling apik kanggo nangkaraké [[jeruk purut]].<ref name="internet3"/>
[[Daging]] [[putih]] kang ana ing antarané [[kulit]] njaba lan woh kang ana banyuné, bisa digawé manisan.<ref name="internet4"/> Daging putih iki duwé [[kelenjar]] lenga.<ref name="internet4"/> Ing [[Vietnam]] [[kembang]] [[jeruk bali]] kang wangi dienggo nggawe [[farfum]].<ref name="internet4"/> Kayu jeruk bali uga kanggo nggawe piranti dapur.<ref name="internet4"/>
==== Antibaktéri ====
Para panaliti saka [[Universitas Jagiellonian]] [[Polen]] njléntréhaké yèn jeruk bali ngandhut antibaktéri lan [[antioksidan]] kang bisa nenangaké sistem getah [[weteng]].<ref name="internet4"/> [[Dr Thomas Brzozowski]] ketuwa panaliti nyaranaké supaya wong kang nandang lelara tukak lambung mangan [[jeruk bali]] sajronésajeroning diet.<ref name="internet4"/>
 
[[Jeruk bali]] uga bisa kanggo kaséhatan [[jantung]] lan [[lambung]].<ref name="internet4"/> Jeruk bali duwé kadar [[vitamin C]] kang akèh. Saéngga apik kanggo kaséhatan [[gusi]].<ref name="internet4"/> Para panaliti ing [[Universitas]] [[Friedrich Schiller]], [[Jerman]] duwé panemu yèn ana korélasi antarané kaséhatan gusi karo mangan [[jeruk bali]].<ref name="internet4"/>
==== Obat diabétés ====
Jeruk bali bisa nambani [[diabétés]]. [[Naringenin]], [[antioksidan]] kang dadi sumber rasa [[pait]] ing [[jeruk bali]] bisa dadi obat kanggo nambani [[diabetes]] tipe 2.<ref name="internet5">[http://www.antaranews.com/berita/1282807250/jeruk-bali-obat-diabetes antaranews.com](dipunundhuh tanggal 11 April 2011)</ref>
Penyakit [[diabetes]] disebabaké amarga awak ora bisa nggawé [[hormon]] [[insulin]] kang cukup kanggo ngatur [[gula darah]].<ref name="internet5"/> Naringenin mbiyantu ningkatakéngundhakaké produksi insulin ing awak.<ref name="internet5"/> Saliyané iku, [[naringenin]] uga mbiyantu ncegah lelara obésitas.<ref name="internet5"/>
 
=== Hasil olahan jeruk ===
348.872

besutan