Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: sacara → kanthi (2)
 
=== Balkan ===
Idhèntitas Balkan dipundominasi déning posisi geografinipun; sacarakanthi historis tlatah punika minangka dalan simpang saking rupi-rupi [[budaya]]. Dados pepanggihan antawis [[Basa Latin]] lan [[Basa Yunani]] rikala jaman [[Kakaisaran Romawi]], dados tujuan mlebetipun bangsa Pagan [[Slavs]], tlatah ingkang dados patemonipun agami [[Kristen Orthodox]] lan [[Katulik]], ugi dados titik patemon antawis agami [[Islam]] lan [[Kristen]], lan minangka tujuan tumrap pengungsi [[Yahudi]] wekdal mangsa ''Inquisition''.
 
Balkan sapunika dados tlatah ingkang gadhah werni-werni lan bènten-bènten basa etnik, dados papan kanggé basa-basa [[Basa Slavik]], [[Basa Romawi]], lan [[Basa Turki]], ugi [[Basa Yunani]], [[Basa Albania]], lan sanèsipun. Miturut sajarah kathah ètnik sanès kanthi basanipun piyambak-piyambak ingkang dumunung wonten ing tlatah punika, antawisipun :ètnik [[Celts]], [[Illyrians]], [[Romawi Kuno]], [[Avars]], [[Vlachs]], lan rupi-rupi sukubangsa saking Jerman.
* [[Makedonia]]
* [[Serbia]]
* [[Turki]], nanging namung [[Turki pérangan Éropah]] (sacarakanthi tradisional dipunwastani [[Rumelia]] utawi [[Thrace]] wétan)
Sawetawis nagari ingkang kala-kala ugi dipunlebetaken tlatah Balkan:
* [[Moldavia|Moldova]]
348.872

besutan