Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

2 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
'''Wewengkon''' iku laladan kang dikuwasani utawa dadi [[teritorial]] saka sawijining [[kadhaulatan]]. Ing jaman biyèn, sawijining wewengkon asring dikubengi déning wates-wates kondhisi fisik alam, upamané [[kali]], [[gunung]], utawa [[segara]]. Ewadéné sawisé mangsa [[kolonialisme]], wates-wates mau digawé déning nagara kang njajah laladan mau, lan sabanjuré kanthi anané [[nagara bangsa]], istilah kang luwih umum dipigunakaké ya iku batas nasional.
 
== Uga delengen ==
* [[Jembar]]
 
348.872

besutan