Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

1 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: sijine → sijiné
[[Gambar:Chief Vestal.jpg|thumb|Patung perawan vesta]]
'''Kenya Vesta''' ([[Basa Latin|Latin]]: ''Virgo Vestalis'') ya iku [[pandhita]] [[wadon]] kanggo Dewi [[Vesta]] (dewi perapian) ing mangsa [[Romawi kuno]]. Tugas mliginé ya iku jaga [[geni]] suci Vesta. Tugas iki minangka sawijining kinurmatan kanggo wong wadon kang nglakoni. Kenya Vesta ya iku siji-sijinesijiné posisi kang dicekel déning wong wédok sajeroning sistem [[agama|keagamaan]] Romawi. Ditemokake kuil Vesta ing [[kutha]] [[Pompeii]] gawé Kenya Vesta dadi subjek kang populer ing abad ka-18 lan 19.
 
== Cathetan sikil ==
348.872

besutan