Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

7 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: anggadahi → gadhah (2), ( → (
| footnotes =
}}
'''Bologna''' iku kutha krajan Regione [[Emilia-Romagna]] sing ana ing pérangan tengah [[Italia]]. Sing ndunungi 367.000 jiwa ( 2005).
==Sajarah==
Kutha Bologna diyasa Etruscans nganggo jeneng Felsina ing taun 534 sadurungé Masèhi.
 
== Aspek wigati ==
Karana tlatah kang dumunung wonte ing tetengah wewengkon Italia, Bologna anggadahigadhah salah satunggalipun kutha ing kang peting minangka ngubungake ing babagan trasportasi darat.Kutha kang ugi anggadahigadhah aneka indhustri wigati kaya ta indhustri ing pagolahan dedharan, elektronika, piranti mékanik, retail, lan Bologna ugi kagolong dados kutha kapisanan ingkang wonten ing tlatah Italia tumuju [[pasar|peken]] [[woh]] lan [[sayuran]]. Kutha wujuake salah satunggalipun satunggal [[duit|yotro]] uga dikubengi [[monumen]] lan [[musiyum]].
 
Ing kutha Bologna madeg salah sawijinipun universitas kang dipunparingi nama ''Universitas Bologna'' ingkang kagolong universitas tuwa ing donya minangka cacah mahasiswa kirang langkung 100.000 ing saubengé panjrur donya
348.872

besutan