Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

4 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: anggadhahi → gadhah
Watawis 12 yuta sing ndunungi manggèn ing Tokyo lan atusan èwon sanèsipun wongsal-wangsul saben dinten saking tlatah saubengipun kanggé nyambut damel utawi dagang ing Tokyo. Tokyo punika punjer pulitik, ékonomi, budaya lan akademis ing Jepang sarta panggénan pura [[kaisar Jepang]] lan kursi pamaréntahan nagari, sisan minangka punjer bisnis lan finansial utami tlatah [[Asia Wétan]].
 
Tokyo anggadhahigadhah sakedhik gedhong pencakar langit tinimbang kitha sanès ingkang saukuran, amargi wontenipun tatacara konstruksi [[lindhu]]. Wangunan di Tokyo kathahipun arupi apartemen tingkat andhap (6 ngantos 10 lantai) lan griya kulawarga ingkang alit. Tokyo ugi minangka lokasi [[Transportasi di Tokyo|sistem transportasi massal ingkang paling kompleks sadonya]], lan misuwur déning jam-jam sibukipun ingkang padhet.
 
Tokyo kanthi harafiah maknanipun "ibukitha wétan" wonten ing [[basa Jepang]], kosok balèn kaliyan ibukitha lami ingkang wonten ing kilèn, [[Kyoto]], ingkang dipunnamikaken "saikyo", utawi "ibukitha kilèn" ing [[abad ke-19]]. Ngantos taun [[1870-an]], Tokyo dipunwastani "[[Edo]]". Nalika punjer kekaisaran pindhah saking Kyoto dhateng Edo, naminipun lajeng dipun-gantos.
348.872

besutan