Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

1 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: genus → génus (2), ordo → ordho
}}
 
'''Unta''' utawa '''onta''' iku rong [[spésies]] [[kéwan kuku genep]] saka [[genusgénus]] ''Camelus'' (siji nduwé [[punuk]] tunggal - ''Camelus dromedarius'', siji manèh nduwé punuk loro - ''Camelus bactrianus'') sing uripé tinemu ing wewengkon garing lan [[ara-ara]] ing [[Asia]] lan [[Afrika]] Lor. Rata-rata umur pangarepaning urip onta watara 30 tekan 50 taun.
 
[[Domestikasi]] onta déning [[manungsa]] wis diwiwiti watara [[5.000]] taun kapungkur. Pamanfaatan onta antarané kanggo dijupuk [[susu]]né (sing duwé pangaji nutrisi luwih dhuwur tinimbang [[susu sapi]]) sarta [[daging]]é, lan uga digunakaké minangka [[kéwan buruh]].
348.872

besutan