Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

éjaan, replaced: setunggaling → satunggaling
 
{{TabelPBB}}
'''Pasarékatan Bangsa-Bangsa''' utawi kasingkat '''PBB''' ([[basa Inggris]]: '''United Nations''' utawi kasingkat '''UN''') punika setunggalingsatunggaling organisasi internasional ingkang anggotanipun méh sadaya [[Anggota PBB|nagari]] ing [[bumi|donya]]. Lembaga punika kabentuk kanggé maringi fasilitas ing hukum internasional, pangamanan internasional, lembaga ékonomi, lan pangayoman sosial.
 
Perserikatan Bangsa-bangsa dipunadegaken ing [[San Francisco]] tanggal [[24 Oktober]] [[1945]] sasampunipun [[Konferensi Dumbarton Oaks]] ing [[Washington, DC]], nanging [[Sidang Umum PBB|Sidang Umum]] ingkang kapisan - dipunrawuhi wakil saking 51 nagari - nembé lumampah tanggal [[10 Januari]] [[1946]] (ing [[Church House]], [[London]]). Saking taun [[1919]] dumugi taun [[1946]], wonten satunggal organisasi ingkang mirib, naminipun [[Liga Bangsa-Bangsa]], ingkang saged kaanggep dados pendhahulunipun PBB.
{{reflist}}
 
== Mangga ugiUgi pirsani ==
* [[Sekretaris Jenderal PBB]]
* [[Piagam PBB]]
348.872

besutan