Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

12 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎Tsunami ing sajarah: éjaan, replaced: - → - (6), - → - (6)
 
== Tsunami ing sajarah ==
* [[1755]] - Tsunami ngrusak [[Lisboa]] [[kutha krajan]] [[Portugal]] lan ngasilaké 60.000 kurban jiwa.
* [[1883]] - Ing tanggal [[26 Agustus]], njeblugé gunung [[Krakatau]] lan tsunami niwasaké punjul 36.000 jiwa.
* [[2004]] - Ing tanggal [[25 Dhésèmber|25]]-[[26 Dhésèmber]] 2004, [[Lindhu Samudra Hindhia 2004]] kanthi lésus tsunami ngasilaké kurban jiwa punjul 200.000 ing [[Acèh]], [[Sumatra Lor]], [[Asia Kidul-Wétan]] liyané, [[Asia Kidul]], lan [[Afrika]]. Ayo delengen ing artikel: [[Lindhu Samudra Hindia 2004]] kanggo katrangan luwih pepak.
* [[2006]] - Ing tanggal [[17 Juli]] 2006, tsunami ngasilaké kurban jiwa punjul 500 ing [[pasisir kidul]] sisih wétan [[Jawa Barat]] lan sisih [[kulon]] [[Jawa Tengah]]. Mangga pirsani ing artikel: [[Lindhu lan Tsunami Pangandaran 2006]] kanggo katrangan luwih pepak.
* [[2007]] - [[12 September]], [[Bengkulu, M8.4]], Niwasake 3 jiwa. Dhuwure tsunami 3–4 m.
* [[2011]] - [[12 Maret]], Tsunami ing Jepang niwasaké punjul 12.000 jiwa.
 
== Uga delengen ==
348.872

besutan