Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

1 bèt wis ditambahake, 1 taun kepungkur
c
clean up, replaced: tradisional → tradhisional using AWB
Taun [[1947]], India siyos mardhika lan pecah dados kalih nagari, India lan [[Pakistan]]. Bab punika boten dipunsarujuki déning Gandhi.
 
Prinsip Gandhi, ''[[satyagraha]]'', asring dipunterjemahaken dados "margi ingkang leres " utawi "margi tumuju kabébasan ", sampun maringi inspirasi dhumateng génerasi aktivis-aktivis dhémokrasi lan anti-rasisme kados [[Martin Luther King, Jr.]] lan [[Nelson Mandela]]. Gandhi asring mratélaaken yèn aji-aji ajaranipun prasaja sanget, ingkang adhedhasar kapitayan Hindhu tradisionaltradhisional: leres (satya), lan non-kakerasan (ahimsa).
 
Wonten ing [[30 Januari]] [[1948]], Gandhi dipunperjaya déning satunggiling tiyang Hindhu ingkang murka amargi Gandhi dipunanggep langkung mihak dhumateng kaum [[Muslim]].
5.583

besutan