Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

1 bèt wis dibusak ,  1 taun kepungkur
→‎Jaman Pra-Spanyol: ganti isi, replaced: maknanipun → tegesipun
== Sajarah ==
=== Jaman Pra-Spanyol ===
Manila wiwitanipun arupi satunggiling pemukiman [[muslim]] ing sungapan [[Kali Pasig]] ing pasisir [[Lempongan Manila]]. Salah setunggil perkiraan asal naminipun inggih punika saking ukara ''may nilad'' ingkang kanthi harafiah maknanipuntegesipun "wonten ''nilad''". Nilad piyambak artosipun tuwuhan [[bakau]] akembang pethak ingkang tuwuh ing laladan punika wau.
 
Wonten ing tengah [[abad angka 16]], tlatah saubengipun Manila dipunpréntah déning tiga [[rajah]] inggih punika: [[Rajah Sulayman]] lan [[Rajah Matanda]] ing komunitas sisih kidulipun Kali Pasig lan [[Rajah Lakandula]] ing sisih Lèr. Para rajah wau ugi ngawontenanken gayutan kaliyan [[Kesultanan Brunei]], [[Kesultanan Sulu|Sulu]], lan [[Ternate]] ing [[Cavite]].
348.872

besutan