Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

Gedhéné ora owah ,  1 taun kepungkur
→‎Astronom Modhèrn: anyar, replaced: kamera → kodhak
 
==Astronom Modhèrn==
Bènten kaliyan paningalan klasik saking astronom ingkang sampun sepuh ingkang anggènipun makarya sampun mesthi ningali bendha-bendha [[langit]] kanthi ngginakaken [[teleskop]], kanthi ngliwati jam-[[jam]] dalu ingkang peteng kanggé ningali objèk ing langit, déné astronpm profésional ingkang sampun modhèren arang ngginakaken [[lensa]] [[mripat]] ingkang langkung ageng saking teleskop. Cara punika boten dipuntindakaken amargi padatanipun para astronom profésional modhèren punika langkung asring ngginakaken ''charge coupled device'', inggih punika satunggaling [[kamerakodhak]] kanggé ngrekam laladan objèk, panjangipun objèk, lan lebetipun objèk, saéngga gambar ingkang dipunasilaken saged langkung sènsitip kanggé dipundamel amargi [[cahya]]nipun saged dipuntambah teras saking wekdal satunggal tumuju wekdal sanèsipun. Sadèrèngipun wonten CCD, pelat [[fotografi]] inggih punika minangka salah satunggaling métodhe ummum kanggé ngamati objèk-objèk langit wau. Astronom modhèren namung nelasaken wekdal ingkang langkung sakedhik kanggé ngamati kanthi teleskop, inggih kirang langkung namung pinten-pinten peken saben taunipun kanggé ngamati objèk, lan ing tirahan wekdalipun para astronom ngirangi dhata (ngéwahi dhata saking dhata mentah gambar ingkang lajeng dipunprosès) lajeng nganalisis dhata mau.
 
==Cathetan suku==
348.872

besutan