Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

2 bèt wis dibusak ,  1 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: ananging → nanging (2)
[[Gambar:Madhura syrup.jpg|thumb|250 px|Sirup]]
'''Sirup''' (saka [[basa Arab]] شراب ''sharab'', ombènan) ya iku [[cuwèran]] kang [[kenthel]] lan duwé kadhar [[gula]] [[larutan|kalarut]] kang dhuwur, anangingnanging ora duwé endhepan [[kristal]].<ref name="internet2">[http://www.artikata.com/arti-167943-sirup.html artikata.com](diundhuh tanggal 28 Juni 2011)</ref> [[Viskositas]] (kakenthelan) sirup disebabaké amarga akèhé [[ikatan hidrogen]] saka [[gugus fungsional|gugus]] [[hidroksil]] (OH) ing [[molekul]] gula kang larut ing molekul [[banyu]].<ref name="internet2"/> Miturut [[tèknik]] utawa ing [[sains|èlmiah]], istilah ''sirup'' uga kerep minangka nyebutaké cuwèran kenthel, lumrahé [[résidhu]], kang ngandhut dat saliyané gula.<ref name="internet2"/>
 
Kanggo ngundhakaké [[konsèntrasi|kadhar]] [[gula]] kang larut, lumrahé sirup dipanasaké.<ref name="internet1"/> Larutan sirup dadi [[super-jenuh]].<ref name="internet1"/>
Sirup uga kerep minangka [[usada]], [[kulinèr]] lan [[ombènan]].<ref name="internet1">[http://www.ciputraentrepreneurship.com/produk/inovatif/1071-khasiat-sirup-jamur-lingzhi.html ciputraentrepreneurship.com](diundhuh tanggal 28 Juni 2011)</ref> Sirup lumrahé digawé saka gula lan banyu.<ref name="internet3"/> Sirup ngandhut gula kurang luwih [[50]]%-[[80]]%.<ref name="internet3">[http://www.food-info.net/id/products/sugar/types.htm food-info.net](diundhuh tanggal 28 Juni 2011)</ref>
 
Sirup wujudé kenthel.<ref name="internet3"/> Nalika ngombé sirup kudu dicampur karo banyu.<ref name="internet3"/> Sirup lumrahé diombé karo [[ès watu]], anangingnanging sirup uga kena diombé karo banyu anget.<ref name="internet3"/> Sirup digawé kanthi manéka rasa. Lumrahé rasa [[woh]]-wohan kaya ta [[jeruk]], [[stroberi]], [[klapa]], [[pandhan]], [[apel]], [[bléwah]], [[kiwi]], [[térong landa]], [[dlima]], [[arbey]].<ref name="internet3"/> Kajaba iku sirup uga ana kang digawé saka campuran rasa woh-wohan mau kaya ta jeruk karo bléwah, klapa-pandhan.<ref name="internet3"/>
 
Sirup lumrahé diwadhahi [[gendul]] lan didol ing [[toko]]-toko.<ref name="internet3"/> Ana uga obat sirup, obat iki banjur digawé sirup dhéwé kanthi digodhog karo gula lan banyu.<ref name="internet3"/> Sirup kang didol lumrahé duwé mèrek.<ref name="internet3"/> Mèrek-mèrek sirup ing [[Indonésia]] kaya ta [[Sirup ABC]], [[Sirup Marjan]], [[Indofood]] lan liya-liyané.<ref name="internet3"/> Kajaba iku sirup uga ana kang wis diwadhahi ing gelas-gelas lan didol kanthi di ''press'' tutupé.<ref name="internet3"/>
348.872

besutan