Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

2 bèt wis dibusak ,  1 taun kepungkur
→‎Gula Jawa: ganti isi, replaced: Ananging → Nanging (2)
[[Gula]] [[jawa]] lumrahé diarani uga [[gula]] [[abang]], [[gula]] [[palem]] lan [[gula]] [[arèn]].<ref name="internet2"/> Gula iki asalé saka deresan [[kembang]] klapa utawa kang diarani [[manggar]].<ref name="internet2"/> Dèrèsan [[manggar]] banjur diolah utawa dimasak nganti pekat lan dicithak dadi setengan lingkaran.<ref name="internet2"/> [[Gula]] [[jawa]] rasané [[legi]] rada [[gurih]].<ref name="internet2"/> [[Gula]] [[jawa]] biyasane digawé [[bumbu]] [[rujak]] lan kanggo [[bumbu]] masakan liyané.<ref name="internet2"/> Gula jawa uga kena kanggo campuran bumbu lan marakaké [[sedhep]].<ref name="internet2"/> Umpamané [[bumbu]] [[cemedhing]], [[bumbu]] [[oséng]]-[[oséng]] [[kangkung]], lan liya-liyané.<ref name="internet2"/>
 
Kanggo para wanita [[gula jawa]] uga kena kanggo perawatan wajah.<ref name="internet2"/> Lumrahé wong wadon kepéngin nduwé praupan kang resik lan cerah.<ref name="internet2"/> AnangingNanging kadang thukul [[jerawat]], [[pori-pori]] wajah kang gedhé lan [[penuaan dini]].<ref name="internet2"/> Akéh-akéhé para wadon nggunakaké perawatan salon kaya ta [[''facial'']] lan [[totok wajah]].<ref name="internet2"/> Nanging ana cara [[alami]] kang ora mbebayani kanggo ngatasi pori-pori besar lan rai kang rada kusam. Carane ya iku nggunakaké [[gula]] [[jawa]].
Lumrahé [[gula jawa]] pancén kanggo gawé jajanan utawa bolu lan kanggo nggawé juruh bubur blowok.<ref name="internet2"/> AnangingNanging saliyne iku, gula palem uga kena kanggo peremajaan [[kulit]], saéngga kulit katon luwih [[seger]].<ref name="internet2"/> Gula iki bisa kanggo nyilikake pori-pori saéngga [[kulit]] katon luwih [[alus]].<ref name="internet2"/>
 
Carané gampang lan praktis.<ref name="internet2"/> [[Gula jawa]] dicampur [[madu]] banjur kanggo [[masker]]an utawa [[scrub]].<ref name="internet2"/> Kanggo asil kang maksimal luwih becik yèn perawatan iki dilakokaké rong dina sapisan.<ref name="internet2">[http://www.kabarinews.com/article/Berita_Indonesia/Mode_Gaya/Manfaat_Gula_Palem/36059](dipunundhuh tanggal 18 April 2011)</ref>
348.872

besutan