Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

2 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
c
ngganti tembung, replaced: negatif → négatif (2) using AWB
'''Kalistrikan''' ya iku sipat barang kang metu saka anané momotan listrik.<ref name="internet1">[http://carapedia.com/pengertian_definisi_listrik_info3192.html pengertian listrik] (dipunundhuh tanggal 2 Januari 2013)</ref> Listrik uga bisa ditegesi kaya ing ngisor iki:
* Listrik ya iku kahanan saka partikel subatomik tartamtu, kaya elektron lan proton, kang nyebabake narik lan mentale gaya ing antarané.<ref name="internet1"/>
* Listrik ya iku sumber ènergi kang disalurake jalaran [[kabel]].<ref name="internet1"/> Arus listrik ana amarga ana momotan listrik kang ngalir saka saluran positif menyang saluran negatifnégatif.<ref name="internet1"/>
 
Bareng karo magnetisme, listrik nggawe interaksi fundamental kang diarani elektromagnetisme.<ref name="internet2"/> Listrik bisa kedaden amarga akèh fenomena fisika kang akèh dingerteni, kaya petis, medan listrik lan arus listrik.<ref name="internet2"/> Listrik digunakaké ing indhustri kaya elektronik lan tenaga listrik.<ref name="internet2"/>
 
== Sipate listrik ==
Listrik nyebabake munggahe patang gaya dhasar kang alami lan sipaté kang ajeg ing barang kang bisa diukur.<ref name="internet2">[http://www.azhie.net/2012/04/pengertian-arus-listrik.html pengertian arus listrik] (dipunundhuh tanggal 2 Januari 2013)</ref> Ana ing kasus iki, frasa “jumlah listrik” uga digunakaké frasa “momotan listrik” lan uga “jumlah momotan”.<ref name="internet2"/> Ana rong jinis momotan listrik ya iku positif lan negatifnégatif.<ref name="internet2"/> Saka eksperimen, momotan kang padha jinise bakal padha-padha nulak lan momotan kang béda jinise bakal tarik-tarikan.<ref name="internet2"/> Gedhé ne gaya tarikan lan tulakan iku dikukuhaké déning hukm Coulomb. Ana efek saka listrik kang dirembug ing fenomena listrik lan elektromagnetik.<ref name="internet2"/>
 
Satan uni SI saka momotan listrik ya iku coulomb, kang duwé singkatan “C”.<ref name="internet2"/> Simbole Q digunakaké ing persamaan kanggo ngewakili kuantitas listrik utawa matan.<ref name="internet2"/> Tuladhané, “Q=0,5 C” tegese “kuantitas momotan listrike yaik 0,5 coulomb”.<ref name="internet2"/>
4.016

besutan