Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

46 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
ganti isi, replaced: gejala → tandha-tandha (2), tanda → tandha (3), Tanda → Tandha, Gejala → Tandha-tandha (4)
[[Gambar:Symptoms of anemia.png|thumb|250px|GejalaTandha-tandha utama kang metu ana ing lara anemia]]
 
'''Anemia''' Anemia dipunngertosi dados kekirangan [[getih]], punika keranten:
* Sel getih abrit ingkang dipunwujud normal, nanging penghancuranipun sel énggal sanget.
 
==== TandaTandha lan gejalatandha-tandha (sindrom) ====
 
GejalaTandha-tandha anemia minurut mekanisme lan atofisiologi anemia. GejalaTandha-tandha lan tandatandha – tandhanipun inggih punika respon atas kompensasi jantung lan pernapasanipun dipundhasaraken awrat lan laminipun jaringan ingkang ngalami kekirangan oksigen.
 
Teng andhap punika, saged dipuntingali tandatandhatandatandha saking gejalatandha-tandha (sindrom) anemia:
* Hb lebih andhap saking 7 mg %
* Penderita ngeluh lemes
--[[Panganggo:Ais Unnes|Ais Unnes]] <sup>[[Dhiskusi Panganggo:Ais Unnes|pirembagan]]</sup> 25 Mèi 2012 23.38 (UTC)Nayla Assifa
 
[[Kategori:GejalaTandha-tandha lelara]]
348.872

besutan