Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

3 bèt wis dibusak ,  1 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: tentara → bala
'''Persatuan Myanmar''' (uga dikenal minangka '''Burma''') iku [[nagara]] ing [[Asia Kidul-Wétan]]. Nagara kanthi wiyar 680 km² iki wus dipréntah déning pamaréntahan militèr wiwit [[kudeta]] taun [[1988]]. Nagara iki sawijining ''[[nagara tumuwuh]]'' lan duwé populasi punjul 50 yuta jiwa. Kutha krajané ana ing [[Yangon]] sadurungé dipindhah déning pamaréntahan junta militèr ing [[Naypyidaw]] tanggal [[7 November]] [[2005]].
 
Ing taun 1988, ana gelombang dhémonstrasi gedhèn sing nentang pamaréntahan junta militèr. Gelombang dhémonstrasi iki dipungkasi kanthi tindak kakerasan déning tentarabala marang para demonstran. Luwih saka 3000 jiwa kaprejaya.
 
Sajeroning pemilu [[1990]] parté pro-dhémokrasi pimpinan [[Aung San Suu Kyi]] menang 82 persèn swara nanging asil pemilu iki ora diakoni rezim militèr sing kuwasa.
348.872

besutan