Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

2 bèt wis dibusak ,  1 taun kepungkur
→‎Kelompok ètnis ing Myanmar: ganti isi, replaced: disebut → karan
* '''[[Etnis Karen]]'''. Suku sing nganut agama Buda, Kristen utawa campuran. Ngupaya status otonomi sajeroning 60 taun. Manggon ing pagunungan cedhak tapel wates karo Thailand.
* '''[[Etnis Shan]]'''. Etnis sing nganut agama Buda sing isih kerabat karo ètnis Thai.
* '''[[Etnis Arakan]]'''. Uga disebutkaran '''''Rakhine''''', lumrahé nganut agama Buda lan manggon ing pebukitan ing Myanmar kulon.
* '''[[Etnis Mon]]'''. Etnis sing nganut agama Buda, manggon ing kawasan kidul cedhak tapel wates karo Thailand.
* '''[[Etnis Kachin]]'''. Akèh-akèhé nganut agama Kristen. Ètnis iki uga kasebar ing Cina lan India.
348.872

besutan