Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

6 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
ganti isi, replaced: Definisi → Dhéfinisi (3)
[[Gambar:Balkans-political-map-small.png|thumb|250px|Peta Pulitik Balkan]]
 
== DefinisiDhéfinisi lan wates ==
 
=== Ujung Balkan ===
[[Tapel wates]] lèr [[Ujung Balkan]] limrahipun wujud garis ingkang katarik saking Kali [[Danube]], [[Sava]] lan Kali [[Kupa River (Croatia)|Kupa]], lan satunggiling segmen ingkang ngubungaken ''mata air'' Kali Kupa kaliyan [[Lempongan Kvarner]].
 
DefinisiDhéfinisi sanès bab wates lèr Ujung Balkan sampun dipunusulaken::
 
* Garis [[Danube]]-[[Sava]]-[[Krka, Slovenia|Krka River]]-[[Postojna|Postojnska Vrata]]-[[Vipava River]]-[[Soča]])
* Garis Lempongan [[Trieste]]-[[Ljubljana]]-[[Sava]]-[[Danube]] ([http://www.rastko.org.yu/istorija/srbi-balkan/jilic-knot.html])
 
=== DefinisiDhéfinisi Ingkang Umum Wayah Punika ===
Wonten ing sadhéngah [[nagari Kilèn]], nagari-nagari ingkang dipunanggep kalebet Balkan inggih punika:
* [[Albania]]
348.872

besutan