Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

1 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
→‎Sipate listrik: ganti isi, replaced: tegese → tegesé
Listrik nyebabake munggahe patang gaya dhasar kang alami lan sipaté kang ajeg ing barang kang bisa diukur.<ref name="internet2">[http://www.azhie.net/2012/04/pengertian-arus-listrik.html pengertian arus listrik] (dipunundhuh tanggal 2 Januari 2013)</ref> Ana ing kasus iki, frasa “jumlah listrik” uga digunakaké frasa “momotan listrik” lan uga “jumlah momotan”.<ref name="internet2"/> Ana rong jinis momotan listrik ya iku positif lan négatif.<ref name="internet2"/> Saka eksperimen, momotan kang padha jinisé bakal padha-padha nulak lan momotan kang béda jinisé bakal tarik-tarikan.<ref name="internet2"/> Gedhé ne gaya tarikan lan tulakan iku dikukuhaké déning hukm Coulomb. Ana efek saka listrik kang dirembug ing fenomena listrik lan elektromagnetik.<ref name="internet2"/>
 
Satan uni SI saka momotan listrik ya iku coulomb, kang duwé singkatan “C”.<ref name="internet2"/> Simbole Q digunakaké ing persamaan kanggo ngewakili kuantitas listrik utawa matan.<ref name="internet2"/> Tuladhané, “Q=0,5 C” tegesetegesé “kuantitas momotan listrike yaik 0,5 coulomb”.<ref name="internet2"/>
 
Yèn listrik ngalir saka bahan mirunggan, kaya wolfram lan tungsten, cahya pijar kang dipancarake déning logam iku.<ref name="internet2"/> Bahan-bahan kaya ngono dianggo ing lampu bohlam.<ref name="internet2"/>
348.872

besutan