Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

2 bèt wis dibusak ,  1 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: kahanan → kaanan (2)
[[Gambar:astronom.jpg|thumb|Tuladha satunggaling astronom]]
 
'''Astronom''' inggih punika satunggaling '''ahli astronomi''' utawi tiyang ingkang sinau babagan kahanankaanan ing langit kados ta [[rembulan]], [[planit]], [[lintang]]-lintang, [[nebula]] saha [[galaksi]], ugi kahanankaanan fisik, [[kimia]], lan [[évolusi]] saking saben objèk kasebat, saha nyinaoni bab fénoména ingkang kadadosan wonten ing sak njawining [[atmosfèr]] [[bumi]] (kados ta jeblugan [[supernova]], kobongipun sinar gamma, lan kosmik ing sak wingkingipun [[radhiasi]]).
 
Miturut sujarahipun, [[astronomi]] inggih langkung lebet ndhudhah bab klasifikasi lan andharanipun saking féoména-fénoména ingkang kadadosan ing langit, kalebet [[astrofisik]]. Déné èlmu [[astrofisika]] piyambak nyobi kanggé ngandharaken fénoména lan pabédan ingkang kadadosan kanthi ngginakaken ukum-ukum [[fisika]].
348.872

besutan