Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

2 bèt wis dibusak ,  1 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: pamilihan umum → pilihan umum
'''Anthony Charles Lynton Blair''' ({{lahirmati|[[Edinburgh]], [[Sekotlan]]|6|5|1953}}) utawi dipuntepangi kanthi asma '''Tony Blair''' punika satunggiling mantan [[Mahamantri Britania Raya|Mahamantri]] [[Britania Raya]] (wekdal kalungguhan antawis [[2 Mèi]] [[1997]] dumugi [[27 Juni]] [[2007]]), ''First Lord of the Treasury'', [[Mentri Pelayanan Sipil|Mentri Pelayanan Sipil Britania Raya]], lan [[Anggota Parlemèn|Anggota Parlemèn Britania Raya]] kanggé laladan pamilihan [[Sedgefield (Konstituen Parlemèn Inggris)|Sedgefield]] ing ''North East England''. Panjenenganipun ugi gadhah peran minangka pamimpin [[Parté Buruh (Britania Raya)|Parté Buruh]] wiwit sédanipun [[John Smith]] taun [[1994]] dumugi taun [[2007]].
 
Tigang taun salajengipun, panjenenganipun mbekta Parté Buruh dhumateng tampuk pimpinan sasampunipun 18 taun pamaréntahan dipunkuwaosi déning [[Parté Konservatif (Britania Raya)|Parté Konservatif]]. Blair punika mantan Mahamantri saking Parté Buruh kanthi wekdal mengku kalungguhan paling dangu, lan satunggal-satunggalipun tiyang ingkang sampun mimpin parté kasebat nglampahi tigang urutan pamilihanpilihan umum.
 
Parténipun sampun menangaken swanten mayoritas salebeting Pamilihan Umum 2005 Britania Raya tanggal [[5 Mèi]] [[2005]].
348.872

besutan