Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

Gedhéné ora owah ,  1 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: sing → kang (4)
 
'''Arab Saudi''' utawa '''Saudi Arabia''' utawa '''Karajan Arab Saudi''' iku nagara ing [[Asia]]. Kutha krajané ya iku: [[Riyadh]]. Sing ndunungi kira-kira ana 25 yuta.
Arab Saudi iku nagara [[Bangsa Arab|Arab]] singkang dumunung ing [[Jazirah Arab]]. Nduwèni iklim [[ara-ara]] lan wewengkoné sapérangan dumadi saka [[segara wedhi]] lan segara wedhi utawa ara-ara pasir singkang paling jembar ya iku '''Rub Al Khali'''. Wong [[Bangsa Arab|Arab]] nyebut tembung segara wedhi nganggo tembung '''[[sahara]]'''.
 
Nagara Arab Saudi iki wewatesan langsung (searah pandom jam saka arah lora) karo [[Yordania]], [[Irak]], [[Kuwait]], [[Lempongan Pèrsi]], [[Uni Emirat Arab]], [[Oman]], [[Yaman]], lan [[Segara Abang]].
 
Jeneng Saudi asal saka tembung Bani Saud minangka kulawarga karajan lan pendhiriné. Arab Saudi misuwur minangka Nagara kelairan [[Muhammad]] sarta tuwuh lan ngrembakané agama [[Islam]], saéngga ing gendérané ana loro kalimat syahadat singkang tegesé "Ora ana tuhan (singkang haq) kanggo disembah saliyané Allah lan Muhammad iku utusané".
<!--
== Sajarah ==
348.872

besutan