Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

6 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
ganti isi, replaced: sumsum → sungsum (6)
'''Penyebabipun Anemia'''
Teng riki saged dipuntingali sebabipun anemia, inggih punika:
1. Gagalipun sumsumsungsum balung
 
Anemia aplastik (gangguan pendamelan sel getih abrit dipunsertai gangguan pendamelan sel getih sanèsipun) lan anemia aplastik sel getih abrit ingkang murni.
 
Risakipun sumsumsungsum balung kados wonten ing keganasipun, osteoporosis, lan myelo fibrosis (jaringan sumsumsungsum balung dipun-gantos jaringan fibrosis) kados wonten ing lelara ginjal kronis lan defiensi [[vitamin]] D.
 
Produksi hormone pankreas kirang, kados wonten ing:
* Anemia diseritropoetic primer (tipe I 4)
* Eritropoetic protoporpiria
* Anemia sideroblastik dipunsertai kekirangan hormone pankreas lan sumsumsungsum balung berongga.
Anemia hemolitik (sel getih abrit énggal ancur)
 
* Kekirangan oksigèn hingga ngrusak sel getih abrit
* Penyakit infeksi ingkang nimbul aken kerusakan wonten ing sel getih abrit
* Kegagalanipun sumsumsungsum balung
* Sel getih abrit ingkang dipunwujud normal, nanging penghancuranipun sel énggal sanget.
 
3. Pemaringan ATG (Anti Timosit Globulin)
Pemaringan ATG punika dipunlampahi kalih dosis 15 mg/Kg BB dipunlarut aken wonten toya garam fisiologis saking infus salami 4-6 jam wonten wekdhal 10 dinten berturut – turut.
4. Transplantasi sumsumsungsum balung
Transplantasi punika saking sesamian penderita ingkang limrahipun dipunlampahi wonten wonten ing usada anemia aplastik.
5. Pemaringan EPO (Erythropoetin)
348.872

besutan