Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

1 bèt wis ditambahake ,  7 sasi kepungkur
* [[2004]]-Ing tanggal [[26 Dhésèmber]] 2004, [[Lindhu Samudra Hindhia 2004]] kanthi lésus tsunami ngasilaké kurban jiwa punjul 200.000 ing [[Acèh]], [[Sumatra Lor]], [[Asia Kidul-Wétan]] liyané, [[Asia Kidul]], lan [[Afrika]]. Ayo delengen ing artikel: [[Lindhu Samudra Hindia 2004]] kanggo katrangan luwih pepak.
* [[2006]]-Ing tanggal [[17 Juli]] 2006, tsunami ngasilaké kurban jiwa punjul 500 ing [[pasisir kidul]] sisih wétan [[Jawa Barat]] lan sisih [[kulon]] [[Jawa Tengah]]. Mangga pirsani ing artikel: [[Lindhu lan Tsunami Pangandaran 2006]] kanggo katrangan luwih pepak.
* [[2007]]-[[12 September]], [[Bengkulu, M8M 8.4]], Niwasake 3 jiwa. Dhuwure tsunami 3–4 m.
* [[2011]]-[[12 Maret]], Tsunami ing Jepang niwasaké punjul 15.000 jiwa.
 
548

besutan