Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

22 bèt wis dibusak ,  7 sasi kepungkur
tanpa ringkesan besutan
| predecessor = (Ora ana; kalungguhan pisanan)
| successor = [[Ali Khamenei]]
| religion = [[Usuli]] [[Twelver]] [[Singah]]
}}
[[Sayyid]] '''Ayatollah Ruhollah Khomeini''' ({{lahirmati|[[Khomein]], [[Provinsi Markazi]]|24|9|1902|[[Teheran]], [[Iran]]|3|6|1989}}) iku tokoh [[Révolusi Iran]] lan wujud [[Pamimpin Agung Iran]] pisanan. Lair ing [[Khomeyn]], [[Iran]]. Panjenengané sinau [[teologi]] ing [[Arak, Iran|Arak]] lan banjur ing [[kutha suci]] [[Qom]], ing ngendi panjenengané njupuk papan manggon netep lan wiwit yasa dhasar [[pulitik]] kanggo nglawan kulawarga [[karajan]] [[Iran]], mligi [[Shah Mohammed Reza Pahlavi]]. Uji utama pisanané – lan rasa pulitik pisanan kang sabeneré – teka taun [[1962]] nalika pamaréntahan [[Shah]] kasil olèh [[rancangan undang-undang|RUU]] kang ngesokaké sapérangan kakuwasaan marang dhéwan [[provinsi]] lan [[kutha]]. Sapérangan pengikut Islam kabotan marang perwakilan kang lagi dipilih lan ora diwajibaké sumpah marang [[al-Qur'an]] nanging ing saben tèks suci kang dipilih. Khomeini migunakaké kanepson iki lan ngatur pamogokan ing saindhenging [[nagara]] kang njalari panolakan marang RUU iku.
548

besutan