Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

tanpa ringkesan besutan
Motif kawung ateges kasampurnan, kamurnèn, lan kasucèn. Gandhèngé karo tembung suwung ya iku motif kawung minangka dadi simbol suwung ing hawa nepsu lan kapinginan kadonyan, satemah mujudake kendhali dhiri kang sampurna. Suwung kang ndadekaké wong ''netral'', ora mbéla, ora seneng umuk, ngetutaké takdir ing urip, pasrah supaya kabeh sing ana ing saindhengé dhéwéké lumaku miturut karsaning alam. Semar, minangka manungsa titisaning dewa sing duwèni watek apik banget lan wicaksana, tansah nganggo bathik motif kawung iki. <ref name=":0">{{Cite book|url=https://books.google.co.id/books?id=RuGTBgAAQBAJ&pg=PA72&dq=batik+kawung&hl=id&sa=X&ved=0ahUKEwjjmuqfzobfAhXReisKHWToAlkQ6AEIMjAC#v=onepage&q=batik%20kawung&f=false|title=Cerita Batik|last=Ramadhan|first=Iwet|date=2013-05-31|publisher=Literati|isbn=9786028740326|language=id}}</ref>
 
== FootnoteRujukan ==
<references />
<nowiki>
337

besutan