Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

3.198 bèt wis ditambahake ,  5 sasi kepungkur
Digawé kanthi mertal kaca "Lucy (2014 film)"
'''''Lucy''''' ya iku filem fiksi-ilmiah Prancis ing taun 2014. Filem iki ditulis lan disutradarani dening Luc Besson lan diprodhuksi dening bojone, Virgine Besson-Silla, kanggo perusahaan EuropaCorp. ''Setting'' filem kasebut ya iku ana ing Taipei, Prancis, lan Kutha New York. Bintang utama ana ing filem iki ya iku Scarlett Johansson, Morgan Freeman, Choi Min-sik, lan Amr Waked. Johansson ngandharake karakter titulane, wanita sing duwe kemampuan psikokinetik nalika obat nootropic diserap menyang aliran darah.

Filem Lucy iki dirilis tanggal 25 Juli 2014, lan sukses ana ing box office kanthi nyakup untung luwih saka $463 yuta. Filem iki ditampa positif dening masyarakat, nanging uga ana review kang kritikal. Senadyan pujian diwenehake kanggo tema, visual, lan kinerjane Johansson, sawetara kritikus nemokake plot sing ''nonsensical.''

== Aleran ==
Lucy, 25 taun ya iku wong wadon Amérika Sarékat kang lagi sinau ing [[Taipei|Taipei, Taiwan,]] lan dijebak dadi mules narkoba dening pacar anyar dheweke Richard kanggo gembong narkoba saka Korea. Lucy ngirimake koper marang Pak Jang kang ngemot dokumen, nanging sakjane ngemot 4 paket CPH4, obat sintetis sing paling berharga. Sawise nemoni yen Richard ditembak lan dipateni, dheweke ditangkep lan tas kasebut dielu kanthi paksa menyang abdomene kanggo ngeterake obat kanggo didol ing [[Éropah|Eropah]] .

== Paraga ==

* [[Scarlett Johansson]] minangka Lucy Miller

* [[Morgan Freeman]] minangka Profesor Samuel Norman

* Choi Min-sik minangka Pak Jang

* Amr Waked minangka Pierre Del Rio

* Julian Rhind-Tutt minangka 'baddie' <ref name="Production notes">{{Cite web|url=http://www.lucymovie.com/pdf/lucy_production_notes.pdf|title=Lucy Production Notes|date=|website=[[Universal Pictures]]|access-date=11 August 2014}}</ref>
* Pilou Asbæk minangka Richard <ref name="Production notes" />
* Analeigh Tipton minangka Caroline <ref name="Production notes" />
* Nicolas Phongpheth minangka Jii <ref name="Production notes" />

== Novel grafis lan terusan ==
Wartawan Hollywood, Nikki Finke, kacarita ing postingan Juli 2014 ing blog industri fileme dheweke menawa "Ing sasi Agustus, novel grafis ''Lucy'' bakal dirilis kanthi online sing bakal muncul saben dina sajrone seminggu." Novel grafis semi animasi iki bakal ngatonake materi crita sing padha kaya sing katon ing ''trailer'' filem.

Ana ing wawancara WonderCon, April 2014, besson ditakoni babagan ''kemungkinan'' terusan filem ''Lucy'' lan nyatakake "Ana ing filem Lucy, sampeyan bakal weruh terusan filem iki ana ing mburi filem pisanan." Nanging, tanggal 5 Oktober 2017, Besson ngumumake ing kaca Facebook menawa dheweke ora nggarao terusan filem Lucy.

== Deloken sisan ==

* Kisah transhumanis ing televisi lan film
* Charly (film)
* ''Limitless'', 2015 siaran televisi
* Phenomenon (film)
* The Sorcerer's Apprentice (2010 film)
* Posthuman

== Rujukan ==
{{Reflist}}

== Pranala njaba ==

* {{Official website|http://www.lucymovie.com/}}
* {{IMDb title|2872732|Lucy}}
* {{AllMovie title|585151|Lucy}}
* [https://www.youtube.com/watch?v=RnKVv8Lp_xU Trailer internasional]
[[Kategori:Film Prancis]]
[[Kategori:Filem abasa Inggris]]
703

besutan