Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

110 bèt wis ditambahake, 1 sasi kepungkur
tanpa ringkesan besutan
 
'''Yoon Doo-joon''' (lair 4 Juli 1989), luwih dikenal kanthi jeneng minangka '''Doojoon'''Doo-joon, ya iku penyanyi lan aktor KoreaKoréa Kidul. DhewekeDhèwèké minangka pamimpin ''boy group'' Highlight Koreasaka Koréa Kidul.
 
== Awal urip ==
Yoon Doo-joon lair ing Goyang, Korea[[Koréa Kidul]] tanggal 4 [[Juli]] 1989. gegayuhaneGegayuhané dhewekedhèwèké dadi guru olahraga berubah sawisesawisé dhewekedhèwèké nonton ''MTV Big Bang Documentary''. Wong tuwanetuwané lan guru-guruneguruné ora setuju marang keputusanekeputusané Doo-joon. Nanging, dhewekedhèwèké njaluk pangestupangèstu supaya bisa ndhaftar kanggo sekolah musik lan banjur wiwit audisi dadi penyanyi.
 
Doo-joon banjur dadi ''trainee'' saka labèl JYP Entertainment lan tampil ing dokumenterdokumènter ''Mnet Hot Blooded Men'', program realitas sing nuduhakenuduhaké persiapan debutedebuté, bebarengan karo 2AM lan 2PM, nanging dhewekedhèwèké dieliminasidièliminasi nalika kalah ing acara kasebut.
 
Doo-joon banjur pindah menyang labèl Cube Entertainment. DhewekeDhèwèké nerusakenerusaké debut minangka pamimpin ''boy group '' Beast.
 
== Karir ==
 
=== Highlight (sadurungé dikenal minangka Beast) ===
Doo-joon debut minangka pamimpin Beast taun 2009. <ref name="newsen.com">{{Cite web|url=http://www.newsen.com/news_view.php?uid=200905211042321002&search=title&searchstring=%C0%B1%B5%CE%C1%D8|title='Big Bang-2PM Elimination' Jang Hyunseung-Yoon Doojoon, Ready to Debut on July|date=May 21, 2009|website=Newsen|language=ko|access-date=}}</ref> Ing taun 2016, dhewekedhèwèké ninggalakeninggalaké labellabèl Cube Entertainment bebarengan karo anggota liyaneliyané. Doo-joon lan anggota liyaneliyané miwiti formasi ''boy group'' anyar kanthi jeneng Highlight kanggo labellabèl Us entertainment.
 
=== Karir solo ===
SakdurungeSakdurungé debut karo aggota Beast, Doo-joon melu audhisi kanggo ''High Kick Through the Roof'' lan diwenehidiwènèhi peran ana ing sitkom. Nanging, dhewekedhèwèké luwih milih karir ing musik. Sesasi sawisesawisé debut, dhewekedhèwèké dadi anggota seri realitas ''Danbi'', bageanbagéan segmensègmèn ''MBC's Sunday Sunday Night''. Acara iki rampung kanthi siaran pungkasan tanggal 15 Agustus 2010.
 
Doo-joon banjur kepilih dadi modelmodèl iklan kanggo jins premium ''Buckaroo'' bebarengan karo Shin Se-kyung. Doo-joon uga tampil kanggo videovidio musik "''I'll back off So You Can Live Better''" dening G.NA bebarengan karo anggota Beast, Junhyung.
 
Ing taun 2013, Doo-joon tampil ing drama ''Iris II''. Ing taun sing padha, dhewekedhèwèké mbintangi drama Let's Eat. Dhewekedhèwèké uga ngrampungakengrampungaké peran ing Let's Eat 2 sing ditayangakeditayangaké ing taun 2015. Ing taun sing padha uga, Doo-joon mbintangi drama MBC kanthi irah-irahan Splash Splash Love.
 
Ing taun 2018, Doo-joon mbintangi drama romansa Radio Romance. Ing tahun iki uga, dhewekedhèwèké ngrampungake musim katelu saka franchise Let's Eat 3.
 
== Wajib Militer ==
337

besutan