Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

166 bèt wis ditambahake ,  3 sasi kepungkur
{{Other uses|Krama}}
'''Basa krama''' (uga kaaran '''subasa''' lan '''parikrama'''<ref>{{Cite book|url=https://www.sastra.org/katalog/judul?ti_id=75|title=Serat Bausastra: Jarwa Kawi|last=Sasradiningrat|first=Bendara Kangjeng Radèn Adipati|last2=Wirapustaka|first2=Ngabèi|publisher=Sie Dhian Hö|year=1903|isbn=|location=Surakarta|pages=1082}}</ref>) iku [[basa Jawa]] kang nganggo tembung, ater-ater, lan panambang krama. Ater-ater (préfik) lan panambang (sufik) krama ana ''dipun-'', ''-(n)ipun'', lan ''-(k)aken''. Tembung krama inggil lan tembung krama andhap uga sok kaanggo ing basa krama iki kanggo mbédakaké basa krama kang alus lan kang kurang alus. Mula, basa krama kapérang loro, ya iku basa krama lugu lan krama alus. Ing pamulangan duk nguni, basa krama sok kapérang telung tataran saka ngisor mandhuwur: wrédha krama, kramantara, lan mudha krama.{{sfn|Suwadji|2013|pp=11}}
 
== Pérangan ==
 
=== Lawasan ===
Basa krama kang lawas kapérang telu: mudha krama, kramantara, lan wredha krama.{{sfn|Suwadji|2013|pp=11}}{{sfn|Harjawiyana|Supriya|2001|pp=18}}<ref name=":0" /> Mungguh urutané ana rupa-rupa gumantung pustaka kang kapirid.
 
==== Wrédha krama ====
 
=== Anyaran ===
Basa krama kang anyar mung kapérang loro: krama lugu lan krama alus.{{sfn|Suwadji|2013|pp=13-14}}
 
==== Krama lugu ====
62.839

besutan