Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

101 bèt wis ditambahake ,  2 sasi kepungkur
tanpa ringkesan besutan
{{Other uses|Krama}}
'''Basa krama''' (uga kaaran '''subasa''' lan '''parikrama'''<ref>{{Cite book|url=https://www.sastra.org/katalog/judul?ti_id=75|title=Serat Bausastra: Jarwa Kawi|last=Sasradiningrat|first=Bendara Kangjeng Radèn Adipati|last2=Wirapustaka|first2=Ngabèi|publisher=Sie Dhian Hö|year=1903|isbn=|location=Surakarta|pages=1082}}</ref>) iku [[basa Jawa]] kang nganggo tembung, ater-ater, lan panambang krama. Ater-ater (préfik) lan panambang (sufik) krama ana ''dipun-'', ''-(n)ipun'', lan ''-(k)aken''. Tembung krama inggil lan tembung krama andhap uga sok kaanggo ing basa krama iki kanggo mbédakaké basa krama kang alus lan kang kurang alus. MulaSaiki, basa krama kapérang loro, ya iku: basa krama lugu lan krama alus. Duk nguni, basa krama kapérang telu: wredha krama, kramantara, lan mudha krama.{{sfn|Suwadji|2013|pp=11}}
 
== Pérangan ==
62.839

besutan