Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

41 bèt wis ditambahake ,  2 sasi kepungkur
tanpa ringkesan besutan
{{Other uses|Krama}}
'''Basa krama''' (uga kaaran '''subasa''' lan '''parikrama'''<ref>{{Cite booksfn|url=https://www.sastra.org/katalog/judul?ti_id=75|title=Serat Bausastra: Jarwa Kawi|last=Sasradiningrat|first=Bendara Kangjeng Radèn Adipati|last2=Wirapustaka|first2=Ngabèi|publisher=Sie Dhian Hö|year=1903|isbn=|location=Surakarta|pagesp=1082}}</ref>) iku [[basa Jawa]] kang nganggo [[Tembung krama|tembung]], ater-ater, lan panambang krama. [[Ater-ater]] lan [[panambang]] krama ana ''dipun-'', ''-(n)ipun'', lan ''-(k)aken''. [[Tembung krama inggil]] lan [[tembung krama andhap]] uga sok kaanggo ing basa krama iki kanggo mbédakaké basa krama kang alus lan kang kurang alus. Duk nguni, basa krama kapérang telu: wredha krama, kramantara, lan mudha krama. Saiki, basa krama kapérang loro: basa krama lugu lan krama alus.{{sfn|Suwadji|2013|ppp=11}}
 
== Pérangan ==
== Rujukan ==
* {{Cite book|url=https://www.worldcat.org/oclc/48559051|title=Marsudi Unggah-Ungguh Basa Jawa|last=Harjawiyana|first=Haryana|last2=Supriya|first2=Th.|date=|publisher=Penerbit Kanisius|year=2001|isbn=9792100512|location=Yogyakarta|oclc=48559051|ref=harv|}}
* {{Cite book|url=https://www.sastra.org/katalog/judul?ti_id=75|title=Serat Bausastra: Jarwa Kawi|last=Sasradiningrat|first=Bendara Kangjeng Radèn Adipati|last2=Wirapustaka|first2=Ngabèi|publisher=Sie Dhian Hö|year=1903|isbn=|location=Surakarta|ref=harv}}
* {{Cite book|url=https://drive.google.com/file/d/0B6riJVUqDtAXTktia2FISnhCd0E/view|title=Ngoko Krama|last=Suwadji|first=|publisher=Balai Bahasa Provinsi Daerah Istimewa Yogyakarta|year=2013|isbn=9786027777620|edition=|location=Yogyakarta|ref=harv|oclc=890814963}}
 
62.839

besutan