Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

6 bèt wis dibusak ,  2 sasi kepungkur
tanpa ringkesan besutan
{{Other uses|Krama}}
'''Basa krama''' (uga kaaran '''subasa''' lan '''parikrama'''<ref>{{sfn|Sasradiningrat|Wirapustaka|1903|p=1082}}</ref>) iku [[basa Jawa]] kang nganggo [[Tembung krama|tembung]], ater-ater, lan panambang krama. [[Ater-ater]] lan [[panambang]] krama ana ''dipun-'', ''-(n)ipun'', lan ''-(k)aken''. [[Tembung krama inggil]] lan [[tembung krama andhap]] uga sok kaanggo ing basa krama iki kanggo mbédakaké basa krama kang alus lan kang kurang alus. Duk nguni, basa krama kapérang telu: wredha krama, kramantara, lan mudha krama. Saiki, basa krama kapérang loro: basa krama lugu lan krama alus.{{sfn|Suwadji|2013|p=11}}
 
== Pérangan ==
62.839

besutan